Предизвикателството
да си "бездомен"
Предизвикателството
да си "без порода"
Previous
Next

Над 3/4ти бездомни кучета

Над три четвърти от кучетата в света са бездомни и проблемът се задълбочава.

600 милиона по света

Световната здравна организация изчислява, че в света има над 600 милиона бездомни кучета.

Фатален край до 3г.

Повечето от тях умират от трагична смърт, преди да навършат три години.

Над три четвърти от кучетата в света са бездомни и проблемът се задълбочава. Световната здравна организация изчислява, че в света има над 600 милиона бездомни кучета. Освен това се смята, че всяка година на улицата се раждат около 1 милиард нежелани кученца.

Повечето от тях умират от трагична смърт, преди да навършат три години. „Щастливите“, които побеждават тези шансове, са подложени на живот на борба, борба срещу болести, глад, малтретиране и насилие, докато се борят за своето оцеляване на бездушните улици. 

Много държави, в това число и България нямат ясно определени законни действия и превенции срещу жестокостта към животните. Тези, които често не успяват да ги наложат, оставят на местните любители на животните почти никаква подкрепа в стремежа си да подкрепят бездомните в тяхната зона. Когато съществуват културни различия, държавните органи могат активно да се стремят да контролират популациите на бездомни кучета чрез официално санкционирано масово “клане”. Част от хората представляват най-голяма заплаха за четириногите, извършвайки безсмислени и крайно варварски актове на изтезания и умишлена жестокост, обезсърчени от идеята да наранят невинно животно.

За съжаление, ежедневно виждаме твърде много доказателства за това със собствените си очи: кучета, използвани като „целева практика“, заслепени от огнестрелни рани в лицето; кучета осакатени от злонамерено любопитство – бити, оковани, изоставени и оставени да гладуват; кутии с кученца, изхвърлени отстрани на пътя; носилки, завързани в найлонови торбички и обелени, погребани или удавени – това е реалността наистина жестока и разбиваща сърцето…

Като любители на животните за нас е изключително трудно  и болезнено да виждаме подобни крещящи жестоки действия, без ответна реакция. Ние от фондация “Ihtiman 4 paws” се обявяваме против това жестоко, грозно и брутално отношение към невинните животни и вярваме, че заедно можем да работим за едно по-добро бъдеще, в което състраданието, съчувствието и разбирането са вложени в посока спасяване на колкото се може повече животни и осигуряването на любящ дом за тях и този така мечтан за четириногите втори шанс – шанс за един по-добър живот, живот с любящи стопани и изпълнен с положителни емоции. Вярваме, че трябва да направим всичко възможно да сме съпричастни, възпитани и добре информирани, за да защитим кучетата от това да станат жертви на страх, презрение и омраза.

Не стой безучастно

Спаси живот.